Kelmid petsid Eesti kaudu Jordaania firmat

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Kelmid petsid Eesti kaudu Jordaania firmalt välja ligi 600 000 eurot, mistõttu viimane lõpetas tegevuse, kirjutab Äripäev.

2007. aastal sai Jordaania firma Al Jubail tellimuse Iraagi energeetikaministeeriumilt 2100 tonni naftatööstuses kasutatava kaustilise sooda (naatriumhüdroksiidi) tarnimiseks. Kaup telliti Eesti vahendusfirma Navaro Haldus OÜ kaudu, mille juhatuse ainuke liige ning osanik oli Eestis elav britt Philip Duncan Lawrence.

Al Jubailil jäi kaup saamata ja ettevõte läks pankrotti, lisaks kanti selle omanik ka Iraagis musta nimekirja. Lawrence'i sõnul sai ta ka ise petta, kaotades 150 000 eurot, kolleegid ja töökoha.

Prokuratuuri teatel sai lisaks Jordaania firmale kannatada teisigi ettevõtteid, kogukahju oli ligi 2,6 miljonit eurot. Kriminaalasi lõpetati 2012. aasta juulis. «Eestis elanud kahtlustatava puhul ei leidnud tema osalus kuriteos kinnitust ja tõendid viitasid sellele, et kuritegu organiseeriti ilmselt hoopis Venemaalt, kuhu liikus ka raha,» teatas prokuratuur.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles