Turistide arv jätkab kasvamist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Toompeal
Turistid Toompeal Foto: Liis Treimann

Septembris kasvule pööranud turism jätkas tõusuteel ka oktoobris: statistikaameti teatel peatus majutusettevõtetes 238 000 turisti, neli protsenti rohkem kui mullu samal kuul.

Statistikaameti teatel suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv. Oktoobris peatus majutusettevõtetes 150 000 välisturisti, 1400 turisti rohkem kui mullu. Majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistide arv kasvas mulluse oktoobriga võrreldes üheksa protsenti 88 000 inimeseni.

Majutusettevõtete suurimad turismipartnerriigid on jätkuvalt naaberriigid. 51 protsenti majutusettevõtetes peatunud välisturistidest saabus Soomest, 11 protsenti Venemaalt ning 7 protsenti Lätist.

Võrreldes mulluse oktoobriga on Soome ja Läti turistide arv kasvanud vastavalt 2 protsenti ja 12 protsenti. Samuti on võrreldes eelmise aasta oktoobriga kasvanud Rootsist, Suurbritanniast ja Leedust saabunud turistide arv. Kogu aasta jooksul on suurenenud ka Aasia riikidest saabunud turistide arv.

Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes aga 14 protsenti ja Saksamaa turiste 13 protsenti vähem kui eelmise aasta oktoobris.

73 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu ja Tartu, kus peatus vastavalt 7 protsenti ja 4 protsenti välisturistidest. Üle kahe kolmandiku välisturistidest olid puhkuse- ja ligi veerand tööreisil.

Oktoobris pakkus külastajatele teenust 957 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 000 tuba ja 44 000 voodikohta, millest oli täidetud vastavalt 41 protsenti ja 32 protsenti. Suvise kõrghooajaga võrreldes oli tubade arv vähenenud 14 protsenti ja voodikohtade arv 20 protsenti.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning oli 2013. aasta oktoobriga võrreldes ühe euro võrra kallim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles