Eesti sõbrad: Skype'i eduloole ei saa jääda liugu laskma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Tallinnasse rahvusvahelisele Eesti sõprade kohtumisele kogunenud maailmas tunnustatud äri-, poliitika- ja teadusinimesed leidsid, et ehkki Eestit seostatakse endiselt arenenud infotehnoloogiaga, on lisaks Skype'ile vaja ka uusi arendusi.

Skype'i eduloo peal Eesti enam kaua liugu lasta ei saa, seda väitsid tänasel üritusel päris mitu Eesti sõpra, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Harvardi Ülikooli professor Christian Ketels ütles, et Eestit seostatakse endiselt IT-ga, aga midagi uut pole inimesteni mõne aja jooksul jõudnud. «President rääkis täna veidi sellest, et haridussüsteem peab andma edasi tõeliselt heal tasemel IT-oskusi. Nii et see pole nii, et meil on Skype ja sellest piisab,» märkis ta.

Hispaania autoärimees Mario Guarnieri rääkis, et tema jaoks seostub Eestiga esmalt turism ja ka fakt, et järgmisel aastal saab Tallinnast kultuuripealinn.

Euro kasutuselevõtt jaanuaris tõmbab selge piiri Eesti ja teiste Balti riikide vahele, kuid nagu täna Teaduste Akadeemia kaunis saalis selgus, välisinvestorite ligi meelitamiseks sellest ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles