Seli astub Tallinna Sadama nõukogust tagasi

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli täna Harju Maakohtus.
Neinar Seli täna Harju Maakohtus. Foto: Tairo Lutter

Ärimees Neinar Seli teatas tänase süüdimõistva kohtuotsuse valguses, et astub Tallinna Sadama nõukogust tagasi.

«On kahetsusväärne, et katsed tuua Eesti sporti juurde täiendavaid vahendeid on lõppenud fiaskoga,» ütles Seli avalduses.

Tallinna Sadam on tema sõnul hästi juhitud ettevõte. «Möödunud kümnendi lõpus tehtud otsused kaubaliikide ja teenuste laiendamiseks ning uute terminalide ja tööstusparkide loomiseks on võimaldanud ettevõttel hoolimata vedelkütuste mahtude vähenemisest kasvatada käivet ning muutuda üheks suurimaks tulu teenijaks riigis,» kirjeldas Seli.

«Minu roll on viimastel, stabiilset kasvu näidanud aastatel Tallinna Sadama juhtimises vähenenud ning aeg on anda võimalus enda tõestamiseks teistele. Loodan, et minu tagasiastumine võimaldab ka nii Tallinna Sadama üldkoosolekul kui nõukogul alustada koalitsioonilepingu täitmist ning jätkata sarnaselt eelneva 16 aastaga spordi ja kultuuri toetamist,» kirjutas Seli.

Harju maakohtus mõistis Tallinna Sadama nõukogu eksjuhi ja Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli süüdi toimingupiirangu rikkumise katses. Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt hääletas Seli mullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud olümpiakomiteele 250 000 euro eraldamise poolt.

Seli on Tallinna Sadama nõukogus olnud alates 2002. aastast ja juhtis seda aastatel 2005-2014. Tänavu juunis taandus ta nõukogu esimehe kohalt lihtliikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles