Nafta suur hinnalangus jätkub

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta tootmine Bahrainis.
Nafta tootmine Bahrainis. Foto: Hasan Jamali/AP

Nafta hind kukkus eile taas üle nelja protsendi, sest Naftat Eksportivate Organisatsioonide (OPEC) liikmesriigid pakuvad toorainet suure allahindlusega, täna hommikul hinnalangus jätkus.

USA nafta, WTI, hind kukkus 4,2 protsenti 63,05 dollarini barrel, brenti nafta odavnes 4,2 protsenti 66,19 dollarini barrel. Täna hommikul langes Brent 1,3 protsenti - madalaimale tasemele alates 2009. aasta septembrist.

Iraak alandas oma Bashrahi kerge nafta hinda 11 aasta madalaimale tasemele, müües seda neli dollarit odavamalt, kui on kohalik võrdlushind. Kuveidi riiklik naftakompanii Kuwait Petroleum Corp ennustab, et naftabarreli hind jääb 65 dollari tasemele vähemalt pooleks aastaks, niikaua kui OPEC muudab järgmisel nõupidamisel tootmiskvoote või juhul, kui nõudlus hakkab kasvama.

«Juhul kui soovid oma kaupa müüa, pead pakkuma allahindlust,» ütles Bloombergile Sydneys asuva investeerimisfirma Fat Prophets ressursside analüütik David Linnox. «See jätkub. Niikaua kui ei tule tootmiste vähendamist, surve jätkub,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles