Soome ravimimüüja müüs oma Venemaa äri kahjumiga maha

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oriola ravimiladu Soomes.
Oriola ravimiladu Soomes. Foto: Oriola-KD

Soome ravimimüüja Oriola-KD müüs kogu oma Venemaa äri 56 miljoni euroga kohalikule apteegiketile Apteki 36.6, teatas ettevõte Helsingi börsile. Tehinguga saadi 26 miljonit kahjumit.

«Meie Vene ärid pole mitmel aastal seatud eesmärke saavutanud. Vene äride müügi otsus põhineb meie hinnangutel Venemaa ravimituru väljavaadetele, tihedale konkurentsile ja Vene äride kasumlikkuse edasisele arengule,» ütles Oriola-KD president Eero Hautaniemi.

Mullu oli Oriola Vene äri käive 978,8 miljonit eurot ja kahjum 8,3 miljonit. Tänavu esimese üheksa kuuga oli käive aga 557,9 miljonit eurot, kusjuures kahjum ulatus ligi viiendikuni käibest: 102,5 miljonit. Kokku oli Vene hulgi- ja jaeäri osakaal oriola-KD kogukäibes umbes kolmandik.

Hautaniemi sõnul keskendub ettevõte nüüd oma kasumliku äri arendamisele Soomes, Rootsis ja Balti riikides. «Meie strateegia kohaselt tahame saada juhtivaks ravimite hulgi- ja jaeturu operaatoriks Põhja-Euroopas,» ütles Hautaniemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles