Eesti on endiselt vastu sookvootidele börsifirmade nõukogudes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti on vastu Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivile, millega soovitakse kehtestada börsil noteeritud äriühingute tegevjuhtkonda mittekuuluvate juhtorgani liikmete soolise jaotuse kvoodid.

«Eesti ei toeta Euroopa Liidu tasemel kohustusliku kvantitatiivse eesmärgi kehtestamist börsil noteeritud äriühingute tegevjuhtkonda mittekuuluvate juhtorgani liikmete soolise jaotuse kohta,» seisab seisukohtades, mille valitsus kinnitas seoses 12. detsembril toimuva Eurooopa Liidu töö- ja sotsiaalkaitse ministrite kohtumisega, vahendab BNS.

«Eelistame pigem vähem ettevõtlusvabadust riivavaid soovituslikke instrumente. Eesti ei toeta üldise lähenemisviisi kinnitamist ja hääletab Euroopa Liidu Nõukogus eelnõule vastu,» on valitsuse istungi protokollis.

Valitsuse seisukoht ei ole muutunud võrreldes aastataguse ajaga, kui sama direktiivi kohta seisukohad võeti. Toonane Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Marianne Mikko väljendas veel jaanuaris kahetsust sellise komisjoni sellise otsuse üle, mis tema hinnangul oli mitteeuroopalik ja lühinägelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles