Ida-Virumaa töötud saavad tööpraktikavõimalusi keemiaettevõttes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.
Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeval sõlmib Eesti Töötukassa Ida-Virumaal tegutseva keemiaettevõttega Eastman Specialties koostööleppe, mille eesmärgiks on parandada piirkonna tööhõivet.

«Juhul kui tööealised inimesed lahkuvad Kohtla-Järvelt ja Ida-Virumaalt, et leida tööd mujal, on see piirkonna jaoks suur kaotus. Seetõttu on koostööleppe allakirjutamine Eesti Töötukassaga Eastmani jaoks väga oluline samm, kuna see aitab ettevõttel kohalikku kogukonna heaolusse panustada ja samas võimaldab meil ka uusi töötajaid leida,“ selgitas Eastmani Kohtla-Järve tehase direktor Tony Sellers.

Lepingu peamiseks eesmärgiks on piirkonna töötute tööle aitamine ja vabade töökohtade täitmine. Töötutel on lähitulevikus tänu koostööleppele võimalik teha Eastmanis erinevatel ametikohtadel proovitööd ja läbida sealne tööpraktika. Samuti võimaldab koostöölepe töötukassa esindajatel tutvuda lähemalt Eastmani töökorralduse ja töötingimustega ning saada seeläbi parem ülevaate ettevõtte täitmata töökohtadest.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul ulatub koostöö Eastmaniga juba enam kui kümne aasta taha. «Peamiselt oleme Eastmani abistanud töövahenduses, kuid ettevõte on kasutanud ka meie tööpraktika ja palgatoetuse teenuseid,» sõnab Paavel.

Eastmanil avaneb lepingu sõlmimisega võimalus tutvustada piirkonnas nii oma ettevõtet kui ka sealseid vabu töökohti. Lisaks saab keemiaettevõte Ida-Virumaa töötukassa büroodes läbi viia infotunde ja värbamisüritusi ning saada osa eelvalikuga töövahendusteenusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles