Elu Tallinnas on odavam kui teistes Balti pealinnades

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: ÜLEKÄIGURADA :TALLINN, EESTI, 07AUG09.
Jalakäijate ülekäigurada Kärberi tänaval.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: ÜLEKÄIGURADA :TALLINN, EESTI, 07AUG09. Jalakäijate ülekäigurada Kärberi tänaval. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu

Balti riikide pealinnadest on elu keskmisele perele kõige odavam Tallinnas, selgub Läti päevalehe Diena analüüsist.

Läti päevaleht võttis aluseks statistilise keskmise perekonna ning arvutas selle põhjal kolmes Balti riigi pealinnas ühe kuu elamise kulud. Kokkuvõttes selgus, et kõige kallim on elu Leedu pealinnas Vilniuses ning kõige odavam Tallinnas, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Diena anaüüsi kohaselt on Tallinnas madalamad kulud kommunaalteenustele, haridusele ning suhteliselt odav on ka toit.

Toiduained on Balti riikide pealinnadest kõige odavamad Vilniuses, kuid see ei kompenseeri sealseid kõrgeid eluasemega seotud kulusid.

Lõunanaabrite pealinnas Riias on konkurentsitult kõige kõrgemad kommunaalkulud ning täiskasvanute ühistranspordi pileti hind. Positiivsena tuuakse Riias välja suhteliselt madalad rendihinnad ning algkooliõpilastele tasuta ühistransport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles