Bombardier lubab luua Lätis 8000 töökohta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombardieri rong, mis peaks hakkama liikuma Šveitsis. Tänavu mais  sõlmis  Bombardier Šveitsi raudteefirmaga 1,9 miljardi frangi mahus lepingu.
Bombardieri rong, mis peaks hakkama liikuma Šveitsis. Tänavu mais sõlmis Bombardier Šveitsi raudteefirmaga 1,9 miljardi frangi mahus lepingu. Foto: SCANPIX

Prantsuse-Kanada transpordivahendite tootja Bombardier on valmis käivitama Lätis rongide ja trammide tootmise ning alustama lõunanaabrite juurest laienemist endise Nõukogude Liidu turule.

Kas Bombardieril nende plaanide elluviimine ka õnnestub, sõltub firmast twitter.comdraugiem.lvPasažieru vilciens, kellele elektrirongide tootmise konkursil firma koos Riia vaguniehitustehasega osaleb, kirjutab Läti majandusleht Dienas Bizness.

Juhul kui hange õnnestub võita, tekib lõunanaabrite juurde lisaks 8000 uut töökohta, ekspordimahud kasvavad veerandi võrra, rääkimata sellest, et firma on valmis käivitama Riias ka trammide tootmise, rääkis ajalehele Bombardieri arendus- ja ärijuht Flavio Canetti.

Canetti sõnul on vajaminev tehniline baas Riia vagunitehases olemas. Läti potentsiaal selles vallas on tema hinnangul võrreldav Hiinaga, kus Bombardier on viimastel aastatel väga edukas olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles