Naftabarreli hind liigub 75 dollari juures

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada firmale EnCana kuuluv naftapuurtorn
Kanada firmale EnCana kuuluv naftapuurtorn Foto: SCANPIX

Toornafta hind püsis Aasia turgude kauplemissessioonil ülalpool 75 dollari piiri ajal, mil investorid muretsevad USA teise poolaasta majanduskasvu aeglustumise ja vähese nõudluse pärast.

New Yorgi futuuridetehingu peamise toornafta (light sweet crude) barrel odavnes septembrilepingutes 0,09 dollarit 75,33 dollarini, vahendas AFP.

Londonis odavnes Põhjamere Brenti barrel oktoobrilepingutes 0,06 dollarit 76,41 dollarini.
Naftaga on kaubeldud 75 dollari lähiümbruses suurema osa ajal sellest aastast, vahendas AP.

Barreli hind sööstis küll üleeelmisel nädalal üle 80 dollari, kuid lohises seejärel alla kartuse tõttu, et globaalne majanduskasv pole piisavalt tugev õigustamaks sellist hinnarallit.

Kauplemismeeleolu naftaturul pärsib USA naftavarude statistika, mis viitab oodatust väiksemale nõudlusele. Energiaministeeriumi eilse raporti järgi vähenes kütusereserv 13. augustil lõppenud nädalal 800 000 barreli võrra 354,2 miljoni barrelini. See on oodatust väiksem, kuna eksperdid ennustasid varude 2,25 miljoni barreli suurust kahanemist.

Ministeeriumi andmetel on kütusevaru 3,1 protsenti suurem, kui oli seda möödunud aasta samal ajal.

Bensiinivaru püsis peaaegu muutumatuna 223,3 miljon barreli juures. Mis on 6,5 protsenti enam kui möödunud aastal. Analüütikud olid ennustanud reservi kahanemist nädalaga 1,6 miljoni barreli võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles