Ukrainalt oodatakse hüpet kuristikku

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti pensionieas naised Kiievi ümbrusest tavatsevad omakasvatatud toitu pealinnas müümas käia. Ukrainat ootab ees ränk talv.
Enamasti pensionieas naised Kiievi ümbrusest tavatsevad omakasvatatud toitu pealinnas müümas käia. Ukrainat ootab ees ränk talv. Foto: Reuters / Scanpix

Samal ajal kui eestlaste armastus Venemaa agressiivse rünnaku alla sattunud Ukraina vastu leegitseb tulikuumalt, hoiavad meie ärimehed sellest riigist eemale nagu katkutõbisest.

Ukraina majandust iseloomustavad sagedased elektrikatkestused, pommiplahvatused, üle jõu käiv võlakoorem, tootmise ränk vähenemine ja inimeste vaesumine. Rahaturud tarduvad, grivna on dollari suhtes odavnenud kolmandiku võrra, inflatsioon läheneb 20 protsendile, kapital põgeneb, tootmismahud vähenevad ja suure osa territooriumist on annekteerinud Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles