RMK plaanib kasumi kahekordistada

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Tellingumäe puhkekoht.
RMK Tellingumäe puhkekoht. Foto: Kadri Pulk

RMK nõukogu kinnitas eile õhtul lõppenud koosolekul RMK 2015. aasta eelarve, mille kogumaht on 169,3 miljonit eurot ja planeeritav kasum 35,2 miljonit eurot.

2014. aasta eelarves on müügituluks planeeritud kokku 140 miljonit ning kasumiks 15 miljonit eurot. Esimese kuue kuuga oli kasumiprognoosist täidetud 60 protsenti.

Valdava osa RMK tuludest annab metsamaterjali müük. 2015. aastal plaanib RMK müüa 3,3 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali 150 miljoni euro eest – koguseliselt on seda 2 protsendi võrra rohkem kui 2014. aastaks prognoositud.

RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul suureneb RMK hoole all oleva metsamaa pindala järgmisel aastal seni reformimata riigimaa arvelt ning pikka aega majandamata metsast saab praegu eelkõige energiapuitu.

RMK kuludeks on 2015. aasta eelarves arvestatud 134 miljonit eurot. Kulutused metsamaterjali ülestöötamisele ja logistikale kasvavad seoses varumismahu kasvu ning sisseostetava ülestöötamis- ja veomahu teenuse hinna tõusuga. RMK üldhalduskulud vähenevad seevastu 800 000 euro võrra ehk 3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles