Priit Rohumaa: liiga odav nafta ei ole hea uudis isegi tarbija jaoks

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtornid Pärsia lahe ääres Bahreinis.
Naftapuurtornid Pärsia lahe ääres Bahreinis. Foto: SCANPIX

Nafta hinna kahanemine ei ole hea märk isegi tavatarbija jaoks, sest see mõjutab nii otseselt kui kaudselt paljude riikide majandust ning võib lõpuks paradoksaalselt viia hoopis nafta pöörase kallinemiseni, leiab Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa.

«Kui [nafta] hinnad lähevad äärmuslikult madalaks, kaob ära kogu selle sektori investorite huvi raha tootmisvõimsusesse paigutada, sel juhul võib nafta hind lennata täiesti teise äärmusesse. Ei saa öelda, et kui nafta hind kukuks väga, väga madalale, oleks see hea märk, see oleks väga suure kriisi märk, see mõjutab otseselt Lähis-Ida majandust, Vene majandust ja sealt edasi tulevad väga suured otsused, mis hakkavad väga raskelt ka teisi riike,» rääkis Rohumaa ETV saates «Kahekõne», vahendas ERR Uudised.

Eesti põlevkivitööstusest rääkides rõhutas Rohumaa riigi vastutust sektori tuleviku ees.

«Kui mitte midagi teha, siis läheb väga suur osa põlevkivi elektritootmisest kinni niikuinii, vaja on investeerida massiivselt raha, 3-5 miljardit eurot, et asemele ehitada suured õlitööstuse võimsused, seda ei saa riigis juhtuda sellisel moel, et tõstad pidevalt nagu jäähokikeppi oma maksutulusid ja ootad, et investorid läheks kaasa, ei lähe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles