EAS: vene IT-ettevõtted tahavad Eestisse investeerida

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS.
EAS. Foto: Peeter Langovits

EASi Venemaa välisesindaja Jaan Heinsoo kommenteeris Venemaa IT-ettevõtte Acronis otsust Eestisse laieneda tõdedes, et idapiiri taga tegutsevad ettevõtted on Eestisse investeerimisest huvitatud eriti it-sektoris.

«Meie eelisteks on stabiilne keskkond, kõrgelt arenenud IT-sektor ja e-teenused, madal korruptsiooni ja bürokraatia tase, hea äri- ja elukeskkond, lisaks logistiliselt soodne asukoht ning heal tasemel võõrkeelte oskus,» rääkis Heinsoo.

Tema sõnul on kindlasti kaasa aidanud ka see, et Eesti on riigina teinud õigeid otsuseid, mis on jõudnud ka välisettevõtjate ja tippspetsialistideni. «Samas ei tohiks jääda loorberitele puhkama - peame otsima uusi võimalusi, kuidas oma investeerimiskeskkond veelgi atraktiivsemaks teha,» ütles Heinsoo.

Acronisega on EAS intensiivselt tegelenud üle poole aasta, teinud koostööd erinevate ametkondade ja IT-sektori võtmeisikutega.

«EAS'i rahvusvahelistumise divisjon tegeleb igapäevaselt Eesti tutvustamisega maailmas, eesmärgiga tekitada huvi Eesti vastu rahvusvaheliste ettevõtete ja tippspetsialistide hulgas. Oleme pingutanud selle nimel, et Eestisse tuleks kõrge lisandväärtusega investeeringuid ning täna on rõõm tõdeda, et meie töö on vilja kandnud,» selgitas Heinsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles