Linnade ja valdade maksulaekumised on vähenenud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kui eelmise aasta esimese kuue kuuga laekus linnade ja valdade eelarvetesse maksutulu kokku 5,5 miljardit krooni, oli tänavu samal perioodil vastav näitaja 5,1 miljardit krooni, selgub statistikaameti andmetest.


Suurima osa kohalike omavalitsuste maksulaekumistest moodustab füüsilise isiku tulumaks, andes üle 90 protsendi maksutuludest.

Võrreldes 2010. aasta esimest poolt läinud aasta kuue esimese kuuga, on füüsilise isiku tulumaksu osakaal kohalike omavalitsuste maksutuludes langenud 94 protsendilt 89 protsendile. Füüsilise isiku tulumaksu on summaarselt laekunud tänavu 685 miljonit krooni vähem.

Statistikaameti hinnangul tuleneb tulumaksu väiksem laekumine tänavu eelkõige kõrgemast töötuse tasemest. Tulumaksu laekumise vähenemist mõjutas ka palkade madalam tase võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles