Leivaliit: poliitikud valmistasid pinnase uurimiseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Kimber
Arnold Kimber Foto: Elmo Riig / Sakala

Leivaliidu juht Arnold Kimber ütles, et uudis kriminaalasja algatamisest ei tulnud talle üllatusena, kuna selleks olid mõned poliitikud juba pinna ette valmistanud. «Eks see tähendab meile nüüd nädalat aega puhkust, sest tööriistad võetakse käest,» nentis ta.

Kimber lisas, et kuna leivategijad endal mingit süüd ei tunne, siis pole ka midagi hullu karta. Ta avaldas lootust, et asi lõpeb samamoodi võiduga nagu 1995. aastal, mil kohus lõpuks leivaliidu õigeks mõistis.

«Leivaliit teeb alles siis häält, kui väga valus hakkab, ja praegu oli see aeg käes,» selgitas Kimber. «Osa inimesi töötab meil väikese palga eest öösiti ja puhkepäevadel, suur osa neist on venekeelsed, me ei saa neile liiga teha.»

Varem on Kimber öelnud leiva võimalikku hinnatõusu kommenteerides, et hinnakokkuleppe kahtlused on alusetud ning tegelikult võivad hinnad erinevatel tootjatel kujuneda üsnagi erinevaks.

Tema sõnul liit leiva hinda ei uuri, sest vabas turumajanduses paneb iga ettevõte tootele sellise hinna, millega ta on suuteline tegutsema ja konkureerima. Leivaliit oli teatanud võimalikuks hinnatõusuks 10–20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles