Swedbank hoiatab väikeste arendajate tehtud kinnisvaraprojektide eest

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele. Foto: SCANPIX

Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukki sõnul on Baltikumi uusarenduste turul väga positiivsed arengud ja uusi arendusi on müügini jõudnud varasemast tunduvalt enam. Samal ajal on taas turul ka väiksed tegijad, kelle tausta peaks kliendid enne korterite broneerimist uurima.

Uute korterite osakaal kinnisvara tehingutes on kasvanud kogu Baltikumis, suurim on see Tukki sõnul endiselt Vilniuses. Arendajad on kliendi ootustele vastanud - Tallinnas tuleb 2014. aasta uute korterite aastane müük ca 65 protsenti suurem kui 2013, Vilniuses ca 80 protsenti, Riias on esimese 8 kuuga aastane kasv 30 protsenti.

«Samas vaatame pisut murelikult uute arenduste poole just selle nurga alt, et turule on tulnud suurte arendajate kõrvale ka väiksemaid tegijaid. Seal tuleks kliendil olla veidi ettevaatlikum suuremate ettemaksete tegemisel ja samuti võiks tähelepanu pöörata, milliseid projekte on varasemalt tehtud ning võimalusel tutvuda nende kvaliteedi ja elanike rahuloluga,» selgitas Tukk.

Uute kodulaenude maht püsib tugevas kasvus kogu Baltikumis, samas on tempo aeglustumas.  Eestis tuleb kasv kinnisvara hindade kasvust, Leedus aga pigem turu aktiivsuse kasvust ehk tehinguid tehakse rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles