Parvlaevahange on kolmekordselt kohtusse kaevatud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev.
Parvlaev. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna halduskohtus on üheaegselt menetluses kolm suursaarte ja mandri vahelise parvlaevaliinide hankega seonduvat kohtuasja.

Väinamere Liinid OÜ (VL) on kohtusse kaevanud nii riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse, et komisjon ettevõtte diskvalifitseerimist avalikult konkursilt ei tühistanud, kui ka majandusministri käskkirja, millega Tallinna Sadama tütarfirmad kvalifitseeriti järgnenud kinnisele konkursile.

Mõlemas asjas kasutab halduskohus kirjalikku menetlust, mis tähendab, et kohtuistungeid ei ole ega tule. Kohus kuulas ära poolte seisukohad, vaatas üle tõendid ja teeb mõlemas asjas otsuse detsembris.

Kolmandaks on VL kohtusse andnud veel ühe riigihanke vaidluskomisjoni otsuse, selle, et komisjon ei rahuldanud ettevõtte taotlust Tallinna Sadama tütarfirmade kvalifitseerimine ebaõigeks tunnistada. Haldus- ja Ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu teatel oli seisukohtade esitamise tähtaeg 27. november, kuid tänaseks veel edasisi tähtaegu määratletud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles