Pariisis protestisid bossid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa tööandjad tulid tänavale valitsuse vastu protestima.
Prantsusmaa tööandjad tulid tänavale valitsuse vastu protestima. Foto: SEVGI /SIPA

Nad ummistasid puiesteid, puhusid vilesid, pildusid tossupommikesi, kandsid kaela ümber lukke ja kette ning andsid megafonide toel teada, et «mõõt on täis».

Protestimarsid on küll lahutamatu osa Prantsusmaa argipäevast, kuid reeglina tulevad tänavaile töölised, kirjutab New York Times. Eile oli aga kõik vastupidi – Pariisis ja Toulouse’is avaldasid meelt tuhanded tööandjad.

See oli alles avaakord: ees on terve nädal täis protestimist sotsialistliku valitsuse reeglite ja maksude vastu, mis ettevõtjate sõnutsi aheldavad firmasid, takistavad töökohtade loomist ning lämmatavad majandust.

«Me tunneme end kui pantvangis,» ütles remondifirma omanik Laurence Manabre, kes annab tööd 28 inimesele. Naine kinnitas, et võiks anda tööd palju enamatele, kui valitsuse paika pandud rasked reeglid teel ees ei oleks.

Nii marssiski Manabre koos suure rahvasummaga rahandusministeeriumi peale, pirakas pronksist tabalukk ketiga kaelas.

«Me oleme sattunud reeglite, maksude, uute seaduste ja õhkõhukeste kasumite vahele, mis meid vaikselt lömastavad,» ütles ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles