Uus alajaam hakkab varustama tuhandeid pärnumaalasi elektriga

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus piirkonnaalajaam Kilingi-Nõmmel.
Uus piirkonnaalajaam Kilingi-Nõmmel. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi võtan täna ehitajalt vastu 1,13 miljoni euroga uuendatud Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaama, mis varustab elektriga 6480 majapidamist ja ettevõtet Saarde, Häädemeeste, Surju ja Tahkuranna valdades.

Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend ütles, et uuendustööde tulemusel tõuseb piirkonna elektrivõrgu juhtimine uuele tehnoloogilisele tasemele. «Tänapäevased seadmed võimaldavad Elektrilevil sündmustest saada operatiivset infot, avastada distantsilt rikkekohti ja taastada elektrivarustuse klientidele senisest kiiremini,» ütles Tiisvend Elektrilevi pressiesindaja vahendusel. Tiisvend lisas, et tänu uuele alajaamale väheneb ka ulatusliku elektrikatkestuse võimalus ja paraneb elektriohutus.

Suuremateks töödeks Kilingi-Nõmme alajaamas olid uue alajaamahoone ehitamine, kaasaegsete jaotusseadmete paigaldamine, elektrivõrguga ühendamine ja tööle rakendamine. Möödunud aasta lõpus alanud ja ligi aasta kestnud ehitustööde peatöövõtjaks oli AS Elektritsentrum.

Kilingi-Nõmme alajaam pärines 1962. aastast. Seadmed olid pika kasutusea tõttu amortiseerunud ja viimastel aastatel olid alajaamas sagenenud ka rikked. Osa seadmete vananenud konstruktsiooni tõttu oli alajaamas tekkinud ka tulekahju oht.

Valga-Uulu maantee ääres asuv Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaam varustab kokku 484 väiksemat alajaama Lõuna-Pärnumaal. Ettevõtetest varustab alajaam elektriga näiteks Saint Gobaini kergkruusa tehast, mööblitootjat Taritvo ja Surju loomafarmi.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eesti enam kui 30 võrguettevõtte seas. Toome elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud suurematest aladest Läänemaa, Viimsi ja Narva. Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja  24 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles