Koort: e-residentide projekt toob kõige positiivse kõrval ka tõsiseid väljakutseid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Edward Lucas täna Eesti esimest e-residendi kaarti proovimas.
Ajakirjanik Edward Lucas täna Eesti esimest e-residendi kaarti proovimas. Foto: Liis Treimann

Välismaalased saavad alates tänasest esitada taotlusi Eesti e-residendiks saamiseks, kuid siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort hoiatab, et kui projekt suureks kasvab, tähendab see positiivse kõrval Eestile ka väljakutseid.

Koort usub, et sajad tuhanded e-residendid või isegi miljon on reaalne eesmärk ning väikese riigi jaoks on need suured numbrid, ent see tähendaks tema sõnul koormuse kasvu Eesti infosüsteemidele ning samuti tuleks tööd juurde küberpolitseile, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Koort tõi välja, et Eesti infosüsteemid on ehitatud 1,3 miljoni tarbija, mitte 10 miljoni tarbija jaoks, ning kindlasti testivad nii mõnedki kurjategijad meie süsteemi.

«Kindel on see, et mõned väärkasutused tulevad. Kindlasti kui ettevõtteid luuakse, tekivad kohtuvaidlused, et eks esimese aasta jooksul ole näha, kas kohtuvaidlused annavad koormust Eesti kohtusüsteemile,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles