Venemaa keskpank ennustab aasta alguseks 10-protsendilist hinnatõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnad Venemaal muudkui kerkivad.
Hinnad Venemaal muudkui kerkivad. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa aastainflatsioon tõuseb sel aastal 9 protsendini ja tõus jätkub esimeses kvartalis, mil see peaks küündima 10 protsendini, ütles Venemaa keskpanga esimene asepresident Ksenia Judajeva.

Ta selgitas, et inflatsioon on tõusnud üle keskpanga soovitud 5 protsendi taseme väliskaubanduspiirangute ja rubla vahetuskursi dünaamika tõttu.

Toiduained on Venemaal tänavu kallinenud 12 protsenti.

Vene rubla on nõrgenenud nafta odavnemise, sanktsioonide ja dollari tugevnemise tagajärjel dollari suhtes 40 protsenti ja euro suhtes 20 protsenti.

Ta lisas, et rubla kursi vabaks laskmine ei tähenda, nagu oleks keskpank valuutaturult lahkunud. Kui turul peaksid tekkima häired või rahva seas peaks puhkema paanika, siis keskpank kindlasti sekkub. Aga seda ei tehta automaatselt, vaid olukorra hoolika analüüsi alusel. Olukorra stabiliseerimiseks võidakse kasutada ka tavatuid meetmeid, ütles Judajeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles