Vene rubla on suures languses

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubla vahetuskurss Moskvas.
Rubla vahetuskurss Moskvas. Foto: SCANPIX

Nafta hinna suur langus on kukutanud Vene rubla rekordmadalale tasemele juba kolmandat kauplemispäeva järjest, kirjutab Bloomberg.

Päevasiselt kukkus rubla tervelt 6,6 protsenti 53,95 rublani dollar, mis on kursi suurim langus alates vähemalt 2003. aastast. Pärastlõunal valuuta kurss veidi toibus ning «tõusis» 52,21 dollarini, mis on 3,6 protsenti reedesest hinnast odavam.

Pärastlõunane tõus näitab, et Venemaa keskpank võib olla müümas välisvaluutat, kommenteeris AKB Metallinvestbank valuutaturgude juht Sergei Romantšuk e-kirjas.

Euro on kerkinud täna rubla suhtes 4,14 rubla võrra ehk 6,7 protsenti 65,67 rublani euro.

Viimati müüs Venemaa välisvaluutat 9. novembril – selsamal päeval, mil teatas mehhanismi loobumisest, mille korral keskpank sekkub automaatselt juhul, kui rubla väljub teatud koridorist. Selle poliitika tõttu kulutas keskpank ainuüksi oktoobris 30 miljardit rubla. Keskpanga võimalikku sekkumist usuvad ka mitmed teised sealsed pangad.

Rubla on nõrgenenud kuuga 15 protsenti olles Ukraina grivna järel pahemuselt kehvim valuuta maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles