Lufthansa pilootide streik jätab ära ka Tallinna lennud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukid.
Lufthansa lennukid. Foto: SCANPIX

Saksamaa suurim lennufirma Lufthansa tühistas pilootide streigi tõttu ka Tallinna lennud.

Tühistatud on esmaspäevased lennud kell 13.10 ja 20.50 Frankfurdist Tallinna ning kell 18.15 Tallinnast Frankfurti, selgub Lufthansa kodulehelt. Teisipäeval on tühistatud lennud kell 13.10 ja 20.55 Frankfurdist Tallinna ning kell 5.35 ja 18.15 Tallinnast Frankfurti, vahendab BNS.  

Reisijad, kelle lennud on tühistatud, saavad oma broneeringut tasuta muuta või registreeruda alternatiivsetele lendudele.

Lufthansa piloodid alustavad esmaspäeva keskpäevast streiki Euroopa-sisestel lenudel, teisipäeva öösel kella 3-st kuni südaööni lisanduvad neile ka mandritevahelised lennud.  

Ööl vastu laupäeva luhtusid taas läbirääkimised Lufthansa ja pilootide vahel, mille põhiliseks teemaks on endiselt pilootide eelpension. Kui praegu on Lufthansa pilootidel õigus siirduda alates 55. eluaastast tasustatud eelpensionile ja saada kuni pensioniea saabumiseni 60 protsenti palgast, siis edaspidi soovib Lufthansa tõsta eelpensionile mineku ea 60 eluaastani.  

Kokku jääb esmaspäeval ja teisipäeval ära 1350 Lufthansa lendu, mis omakorda mõjutab 150 000 inimese reisiplaane.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles