Nelja Energia omandas Leedus tuulepargi arenduse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: AFP / Scanpix.

Nelja Energia pikaajalised investorid Eesti investeerimisfond Freenergy ja Skandinaavia energeetika ettevõte Vardar Eurus omandasid täna Leedu Ciuteliai 40MW tuulepargi ettevõtte Naujoji Energija UAB aktsiad.


17. augustil 2010 allkirjastatud ostu-müügi tehingu kohaselt omandasid Freenergy AS ja Vardar Eurus AS mõlemad 50 protsenti Naujoji Energija UAB aktsiatest ja 40MW võimsusega Ciuteliai tuulepargi projektist.

Lääne-Leedusse planeeritud tuulepargi ehitus algab 2011. aastal ning park peaks tööd alustama sama aasta lõpus. Tuulepargi koguinvesteering on 60 miljonit eurot.

«Freenergy ja Vardar Eurus on tänaseks taastuvenergiasse investeerinud Baltikumis ligi 200 miljonit eurot ehk üle kolme miljardi krooni. Kõnesoleva tehinguga astutakse samm turuosa suurendamisele Leedus,» ütles Nelja Energia juhatuse liige Kalle Kiigske.

Vardar Eurus kuulub 90 protsendi ulatuses Norra energiakontsernile Vardar AS ja 10 protsendi ulatuses põhjamaade keskkonna investeeringute fondile NEFCO. Eestis registreeritud investeerimisfondi Freenergy suurim omanik on 33 protsendi osalusega Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD).

Kõiki Vardar Eurus ja Freenergy ASile kuuluvaid tuuleparke opereerib ning projekte arendab Nelja Energia OÜ. Hetkel on Eestis valmis kaheksa tuuleparki koguvõimsusega 90,5 MW ning Leedus üks – 14MW võimsusega Sudenai tuulepark. Lisaks on Nelja Energial kogu Baltikumis arendamisel maismaa tuuleparke ligikaudu 300MW ja meretuuleparke 700MW ulatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles