Riik toetab korterelamute energiasäästu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu fassaadi soojustamine Lasnamäel.
Korterelamu fassaadi soojustamine Lasnamäel. Foto: Toomas Huik.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas täna määruse, millega suunatakse ligi 470 miljonit krooni korterelamute energiasäästlikumaks muutmisse.


«Aeg on korterelamud kompleksselt korda teha,» ütles Parts. «Toetades korterelamute energiasäästlikumaks muutmist loome korteriühistutele kauaoodatud võimaluse teha majad korda ja vähendada soojakulusid.»

Toetuse eesmärk on innustada korterelamute täies mahus renoveerimist. Sõltuvalt saavutatavast energiasäästust toetatakse renoveerimistöid 15-35 protsenti ulatuses. See puudutab nii elamu soojustamist kui küttesüsteemide rekonstrueerimist, olulist tähelepanu pööratakse tervisliku sisekliima saavutamisele. Toetuse taotlejateks võivad olla korteriühistud, hooneühistud või korteriomanike ühisuses osalevad korteriomanikud.

Toetustaotlusi saab esitada koos pangalaenu taotlusega või tööde teostamiseks vajaliku omafinantseeringu olemasolul otse Kredexile. Raha selleks tuleb Eesti kasutamata saastekvoodi müügist Luksemburgile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles