10 lihtsat nippi, kuidas oma karjäärile hoogu juurde anda

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronimine karjääriredelil
Ronimine karjääriredelil Foto: SCANPIX

Karjääriredelil edasipürgimise võivad lihtsamaks teha ka väga väikesed muudatused. inc. com toob välja kümme lihtsat nippi, mis tööelus edasi aitavad. 

1. Ära vaeva oma pead kaastöötajate pärast. Jane jääb tihti hiljaks. Kalle logeleb niisama arvuti taga. Kumbki probleem ei puuduta aga sind, kui sa nende tõttu just rohkem pingutama ei pea. Kui vähegi võimalik, eira neid, keskendu oma tööle.

2. Anna jäelei oma ülemuse veidrustele. Teinekord on su ülemusel mõned täiesti ebaratsionaalsed soovid. Kui ta tahab, et kõik töömeilid oleksid kirjutatud Comic Sansi fondis, siis lase aga käia. Või kui ta ei salli teksade kandmist kontoris, siis osta endale uued püksid.

3. Ole õigel ajal kohal. Kuigi tänapäeval on palju rohkem kombeks vaadata töö tulemusi, on ka täpne kohalolek oluline, eriti kui su ülemus seda tähtsustab.

4. Puhka veidi. Kuigi on oluline õigel ajal kohal olla, siis sama tähtis on ka veidi puhata. Kui sa tahad olla parimas vormis, on hea teha ka midagi põnevat.

5. Riski aeg-ajalt. Võta initsiatiiv küsimuste lahendamisel, mis ei kuulu otseselt sinu vastutusalasse, ja tule välja uute ideedega. Kuigi see tähendab, et teised võivad su mõtted maha laita, on asi ometi proovimist väärt.

6. Näe positiivset. Kui midagi läheb untsu, siis esiteks saab sellest kunagi põneva loo, mida edasi rääkida. Teiseks on see suurepärane võimalus õppida. 

7. Õpi midagi uut. See on eriti oluline vanematele töötajatele, kuna pahatihti eeldatakse, et nad ei suuda enam midagi uut ja põnevat omandada.

8. Täna siiralt kriitika eest. Alati on parem kuulda kriitikat otse, kui hiljem suure ringiga. Lisaks on nii võimalik vigadele varem jaole saada.

9. Liigu ja toitu tervislikult. Kui sa tahad tööelus edasi jõuda, kulub tervis ja ka tervislik väljanägemine marjaks ära.

10. Oluline on ka teistele oma plaanidest ja unistustest teada anda. Kui sa seda ei tee, ei saa keegi ka sinu ambitsioonidest midagi teada ja nii võid headest võimalustest ilma jääda. Kui inimesed ei tea, siis jõuavad nad teinekord valede järeldusteni. Näiteks, kui sul on väiksed lapsed, on loomulik eeldada, et sa ei taha mitmeks päevaks töölähetusse minna, kuigi sa võid just sellest unistada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles