Vormsi liini hanke võitis Väinamere Liinid

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi uue parvlaeva joonis.
Vormsi uue parvlaeva joonis. Foto: Lääne maavalitsus

Lääne maavalitsuse korraldatud riigihanke operaatori leidmiseks Sviby-Rohuküla-Sviby reisiparvlaevaliinile võitis Väinamere Liinid.

Pakkumuse esitasid riigihankele Väinamere Liinid OÜ (VL) ja praegune liinioperaator AS Kihnu Veeteed, kes mõlemad ka maavalitsuse teatel kvalifitseerusid. VL pakkumus oli hinnaga 238 eurot käibemaksuta reisi kohta, mis oli ühtlasi ka madalaim.

Hankemenetluse käigus vaidlustas VL hanke tingimusi riigihangete vaidlustuskomisjonis ja komisjoni otsuse omakorda halduskohtus. Mõlemad vaidlustamised lõppesid kaebajale tulemusteta.

Vormsi uus parvlaev Örmsö, mille kodusadam on Sviby, valmib Baltic Workboats AS laevatehases tuleva aasta 1. maiks. Ormsöle on planeeritud avatud peatekil kohti 22 sõiduautole või kahele veoautole massiga 45 tonni. Võimalus on lisada ka platvorm, millega lisandub 30 sõiduauto kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles