Mida ei tohiks kindlasti töövestlusel öelda?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intervjuu
Intervjuu Foto: SCANPIX

Selleks, et tööintervjuu luhta läheks, piisab ainult paarist lausest. Sestap on parem üht-teist töövestlusel mitte mainida. 

Tööpakkujad püüavad vestlusel välja sõeluda sobimatuid kandidaate, vahendab Business Insider

Plaanin alustada oma äriga. Kuigi tegemist on igati mõistliku eesmärgiga, paistab see tulevasele tööandjale pigem potentsiaalse ohuna. Esiteks ei meeldi kellelegi töötajate voolavus, veelgi enam, keegi ei taha oma tulevast konkurenti välja koolitada.

Kuidas mul läheb? Tööandjad tahavad üldiselt palgata enesekindlaid inimesi. Kui sa kohe töövestluse käigus tagasisidet küsid, võid esiteks kohe kuulda midagi negatiivset, teiseks paistad sa nii väga ebakindel.

Mida teie ettevõte teeb? See on üks tõenäoliselt kõige suurem eksimus töövestlusel ja jätab igal juhul väga kehva mulje, kuna näitab, sa pole isegi mitte proovinud ennast intervjuuks ette valmistada.

Märgid täpselt, kui palju sul on vaja teenida. Kõige parem on alustada ettevõtte soovidest ja rääkida palgast hiljem.

Kui kaua see intervjuu kestab? Kui annad kindlalt mõista, et töövestlus ei ole sinu jaoks prioriteet number üks, siis ei ole ka intervjueerijal vähimatki huvi sinu vastustesse süüvida ja nii raiskate mõlemad oma aega .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles