Vaata, milliseid äriideid Prototron toetas

, Majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prototron.
Prototron. Foto: Mihkel Maripuu

Prototüüpide valmimist toetava rahastu järjekordsest voorust selgus, et toote tegemiseks saavad raha sõidukite analüüsitööriist Wise Velocity, tark elektritootmise abimees Smart Electricity Load ja vaegnägijate nutiseadmete kasutamist hõlbustav BlindSense.

«Valiku tegemine oli ekspertide jaoks keeruline, sest meeskonnad olid oma idee ärilise võimekuse veenvalt ära tõestanud. Siiski eristusid võitjad eelkõige tugeva meeskonna tõttu ning nende esitatud ideed on olulised kindlale sihtgrupile,» kommenteeris Prototroni fondi juht Siim Lepisk Garage 48 HUBis võitjaid tutvustades, selgub pressiteatest.

Wise Velocity (toetussumma 9000 eurot) on oma olemuselt pulsivöö sõidukitele. Prototüübina ehitatakse nutiseade, mis sobib kõikidele sõidukitele ja ühendab erinevad tehnoloogiad sõiduki liikumise täpseks reaalajas jälgimiseks.

Smart Electricity Load (toetussumma 8500 eurot) on tark seade tehaste ja elektrijaamade töö paremaks planeerimiseks. Prototüübina luuakse Leevaku hüdroelektrijaamale elektritootmise juhtimissüsteem, mis toodab hüdroenergiat sel ajal kui energia hind on kõrge.

BlindSense (toetussumma 8106 eurot) on vaegnägijatele ja pimedatele suunatud riistvara, mis hõlbustab suhtlust nutiseadmetega. Prototüüp suudab nutiseadme ekraani puudutades tähti lugeda ning edastab need reaalajas Braille pimedakirjas ja ka audios.

Parimad idee selgitasid välja Prototroni ekspertkogu liikmed koosseisus Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Jaanus Tamm (Defendec), Margus Uudam (EstVCA) ja Siemon Smid (TTÜ).

Võitnud meeskonnad hakkavad äriideed ellu viima Prototroni rahastuse toel Tehnopoli Startup Inkubaatori ärimentorite käe all.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles