Leedu Grudotekale on Venemaa sanktsioonid kasuks tulnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp
Venemaa lipp Foto: SCANPIX

Klaipedas tegutsev loomasööda ja biokütuse müüja Grudoteka on Venemaa sanktsioonide tõttu tunduvalt oma käivet kasvatanud, ütles Grudoteka asutaja ja omanik Aidas Kaveckis ärilehele Verslo Žinios.

Näiteks Grudoteka sojajahu müük on kasvanud eelmise aasta 180 000 tonnilt 250 000 tonnile, vahendab BNS.

Venemaa põllumajandusfirmad on tegevust laiendanud, suurendanud lindude ja loomade kasvatamist. See on omakorda kasvatanud sojajahu nõudlust, sest seda kasutatakse loomasöödas.

Grudoteka loodab oma käibe kasvatada eelmise aasta 350 miljonilt litilt tänavu 390 miljonile litile.

Kesk- ja Ida-Euroopa suurima naftarafineerimisettevõtte PKN Orlen Group Eesti esinduse juht Siret Liivamägi ütles, et Orlen Eesti teeb ettevalmistusi 2015. aastaks ning tagab klientidele tarnekindluse, teatas ettevõte.

«Viimasel aastal on spekuleeritud Leedu Mažeikiai rafineerimistehase tuleviku teemal, kuid tehas jätkab tööd ning Orlen Eesti tarnib klientidele naftatooteid. Lisaks Mažeikiai tehases toodetule on Orlenil suure ettevõttena olemas teised rafineerimistehased ja muud alternatiivid nõudluse rahuldamiseks,» ütles Liivamägi.

Orlen Eesti kinnitusel on 2015. aastal oodata naftatoodete nõudluse püsimist Eestis ja teistes Balti riikides ning ettevõte näeb võimalusi turuosa suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles