VKG kunagist tütarettevõtte juhti süüdistatakse raha kantimises

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tehas. Pilt on illustratiivne.
VKG tehas. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Prokuratuur on andnud kohtu alla Viru Keemia Grupi kunagise tütarettevõtte endise juhi Imre Saksa, keda süüdistatakse võltsimistes, kelmustes ning ettevõttele kahju tekitamises, kirjutab Põhjarannik.

Saks asus VKG kontserni kuuluva liimvaike tootva ASi VKG Resins juhatuse liikmena tööle 2007. aasta kevadel ning töötades selles ametis ligi kaks aastat jõudis ta prokuratuuri süüdistuse kohaselt ettevõttest alusetult välja viia korralikke rahasummasid.

Prokuratuuri süüdistuse järgi vormistas Saks alluvate nimele fiktiivseid lähetusi ning kui alluvatele lähetusraha üle kanti, lasi ta osa neist summadest alluvatel sularahas talle anda või kanda tema pangakontole. Osa rahast võisid alluvad uurimise andmeil endale jätta. Samuti vormistas ta väidetavalt ühe turismireisi töölähetuseks, mis aga polnud kuidagi tööülesannetega seotud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles