Farmid pöördusid piimaraha pärast inkassofirma poole

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimaauto.
Piimaauto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Niigi madala piimahinna käes vaevlevaid Lõuna-Eesti piimafarmereid tabas valus löök, kui neilt piima ostnud ja tooteid Venemaale müünud vahendusfirma UP Varud OÜ ei suutnud enam arveid maksta. Nüüd on võlg kasvanud kahe miljoni euroni ning farmerid on ühendust võtnud inkassofirmaga.

Postimehele teadaolevalt müüsid Otepää ärimehe ja kohaliku aktivisti Jaan Uibo mullu asutatud ettevõttele piima Laeva piimaühistu ning Jõgevamaa tootjate liit.

Laeva piimaühistu tegevjuht Mati Mölder rääkis, et eelmisel aastal maksis ettevõte neile piimaraha alati ette ja asi töötas. «Nad ei ole varem siin turul olnud ja me ei osanud midagi karta ka, sest nad maksid raha alati ette. Tänaseks on neil meie ees võlgnevus üle miljoni euro,» ütles Mölder, kelle sõnul läks neil UP Varudele kolm koormat ja Jõgeva tootjate liidul üks koorem päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles