Naftahinna langus jäi pärast viiepäevast kukkumist seisma

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Bahreinis
Naftapuurtorn Bahreinis Foto: SCANPIX

Naftabarrelihind kosus pärast viis päeva kestnud langust Aasia turgude kauplemissessioonil pisut, kauplemine jäi tagasihoidlikuks mure tõttu globaalmajanduse kosumise tugevuse üle ja selle avaldatavast mõjust nõudlusele.

New Yorgi futuuridelepingu peamise toornafta (light sweet crude) barrel kallines septembrilepingutes 0,21 dollarit 75,45 dollarini.

Londonis kerkis Põhjamere Brenti barrel oktoobrilepingutes 0,02 dollarit 75,65 dollarini.

Analüütikud rääkisid AFP-le, et meeleolusid mõjutas Jaapani sisemajanduse kogutoodangu juurdekasvu järsk vähenemine teises kvartalis. SKT näitas 0,4-protsendist kosumist, võrreldes ennustatud 2,3-protsendise tõusuga.

Jaapan on maailma suuruselt kolmas energiatarbija.

Jaapani maaklerfirmas Newedge energiamänedžerina töötav Ken Hasegawa rääkis, et turg vähendas kahjusid pärast viis päeva järjest aset leidnud hinnalangust.

Naftabarreli hind hakkas kukkuma eelmisel teisipäeval, kui Föderaalreservi raporti järgi sai teatavaks, et Ühendriikide majanduse kosumine lähimas perspektiivis jääb oodatust tagasihoidlikumaks.

Hasegawa nentis, et esmaspäeval avaldatud Jaapani SKT oodatust nõrgemad numbrid näitasid, et neil oli turule siiski mingi mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles