Vene raha on liikumas Eestisse

, Majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia Foodsi uus omanik  Andrei Beshmelnitski selgitas oma kavatsusi Eesti ettevõttega videosilla vahendusel.
Premia Foodsi uus omanik Andrei Beshmelnitski selgitas oma kavatsusi Eesti ettevõttega videosilla vahendusel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Osa Venemaalt põgenenud raha on liikunud Eestisse. Seda on eriti näha ärikinnisvara turult.

Venemaa piirangud on kahetise mõjuga – kuigi me ärid kannatavad, otsib sealt põgenev raha turgu mujale.

«Paraku seni peamiselt ühes valdkonnas ja see on kinnisvara. Kui vaadata kinnisvaratehinguid ja just ärikinnisvaratehinguid, mis viimase kolme kuu jooksul on Tallinna linnas toimunud, siis hinnad võrreldes rahavooga ja sealtkaudu ka tootlikkus, on väga suure surve all. Siin on juba tehinguid tehtud, kus tootlikkus on seitse protsenti. Hinnad on läinud väga kõrgeks ja käib tugev konkureerimine erinevate investorite vahel,» kirjeldas olukorda SEB juhatuse liige ja ettevõtete panganduse juht Indrek Julge tänasel «Äriaasta 2015» seminaril.

Ta ütles, et mitte kõik Vene investorid ei otsi väljundit kinnisvarast, vaid ostetakse ka tootmisettevõtteid – tuntuim näide on Premia Foodsi osa müük oktoobri alguses. Ostjaks oli Ukraina päritolu ettevõtja Andrei Beshmelnitski.

«Kokkuvõtteks ütlen, et peab olema päris ettevaatlik sellel suunal, sest see kapital, mis sealt välja voolab, ei pruugi alati olla kõige puhtamat päritolu. Võiks aru saada, kust see raha on tekkinud ja kas selle tekkimise meetodid on olnud ausad ja seadusele vastavad,» märkis Julge.

Ent kindlasti avab Vene raha meile tema sõnul uusi võimalusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles