Riin Saluri: tööandja ei tohi olla tohletanud kapsas

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsas
Kapsas Foto: Dmitri Kotjuh

Tööandjate jaoks on järjest keerulisem tublide inimeste leidmine ja hoidmine, seepärast peavad tööandjad inimeste nimel rohkem pingutama, selgitas Kaitseministeeriumi personalijuht Riin Saluri 

Tööjõu sissvool ja väljavool jõuavad järgmisel-ülejärgmisel aastal nullpunkti. Edaspidi on sisenejaid vähem kui lahkujaid, selgitas Saluri Eesti konverentsi- ja koolituskesksuse korraldatud Eesti Personalitöötajate Visioonikonverentsil «Muutused personalijuhtimises 2015. aastal»

Kuna töötajad on üha vähem ning nad on järjest enam valija rollis peavad tööandjad olema atraktiivsed ja paindlikud ja kaasama võimalikult suurt osa rahvastikust. Olgu selleks siis paindlik tööaeg, võimalus töötada väljaspool piire või võimalus töötada kodus.

«Kui täna lähen hommikul turule, olen välja mõelnud, et teen kapsahautist. Kui turul selgub, et kapsad on tohletanud, valin hoopis paprika. Ka täna võib noor minna tööjõuturule, vaadata tööpakkumisi ja käigu pealt ümber mõelda,» selgitas Saluri.

«Tööandja ei tohi olla tohletanud kapsas.»

Mõningane paindlikus ja projektipõhine töö on võimalik igas organisatsioonis. Kaitseministeerium tundub esmapilgul paigana, kus projektipõhine töö ja paindlikus on välistatud. Saluri kinnitusel on aga ka seal valdkondi, kus ei pea hoidma väga ranget joont.

«On ka kohti kus saab lubada projektipõhisust, näiteks tugiüksustes. Noorte hulgas teeb meid populaarseks rahvusvaheline koostöö, see võimaldab olla globaalne. Seda on võimalik kiiresti selgeks õppida ja uue inimesega asendamine on väga kerge,» tõi ta näite. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles