Poliitikud arutlesid «Foorumis» tuleva aasta riigieelarve üle

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: AP / Scanpix

Parlamendierakondade esindajad arutlesid ETV saates «Foorum», kas parlament peaks 2015. aasta eelarve praegusel kujul vastu võtma või mitte.

Opositsioonierakonda IRLi esindav Sven Sester kritiseeris 2015. aasta riigieelarvet, leides, et sellel puudub suurem ambitsioon, tema sõnul saab praegune valitsus aru, et nende mandaat on vaid 11 kuud ja nad on teinud nägemuse väga lühikeseks perioodiks, vahendas ERR Uudised.

Koalitsiooniparteid Reformierakonda esindav Kristen Michal märkis, et opositsiooni roll ongi olla kriitiline ning see, et neil on erinev nägemus, on täiesti loomulik, ta leidis, et antud valitsuse kevadkoalitsiooni eesmärgid olid üsna ambitsioonikad.

Opositsiooniparteid Keskerakonda esindav Kadri Simson nentis, et plaanitav tulumaksu langetus tuleks edasi lükata, kuna sellest võidab vaid jõukam ühiskonna osa ning sellest pole abi miinimumpalka teenivatele inimestele.

Sotsiaaldemokraate esindav Kajar Lember leidis, et 2015. aasta riigieelarve peamine eesmärk peaks olema see, et riik suudaks võimalikult mõistlikult valmistuda uueks Euroopa Liidu rahastamise perioodiks, Lember nentis, et kuna sotside selge eesmärk oli 300-kroonise lastetoetuse tõstmine 45 euroni, siis oli selle koalitsiooni hind sotsiaaldemokraatide jaoks leppida tulumaksu langetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles