Sandor Liive: olen nautinud iga päeva Eesti Energias

Andrus Karnau
, Lääne Elu peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive.
Sandor Liive. Foto: Jaanus Lensment

«Enne kui hakkate küsima, ütlen kohe ära, et Enefit280 (Auvere uus õlitehas – A. K.) on projekt, mis on mõjutanud ja hakkab mõjutama Eesti Energiat kõige rohkem,» lausus Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive (44) eile pärastlõunal vahetult enne intervjuu algust. «Enefit280 on põlevkivitehnoloogia tulevik, see on Eesti Energia uus strateegia, kus põlevkivist elektri tootmine asendub õli ja elektri koostootmisega.»

Tehas töötab, Liive kinnitusel tuleb sealt tänavu üle 40 000 tonni õli. Ent 250 miljonit eurot maksma läinud tulevikutehast valitsevad peagi juba uued juhid.

Sandor Liive, kui 1998. aastal tulite Eesti Energiasse, siis tootsite nõukogudeaegsetes kateldes põlevkivist elektrit ja müüsite seda riiklikult määratud hinnaga.

Mul on hästi meeles esimene käik Eesti Energia peamajja Estonia puiesteel, olin noor ja agressiivne finantsdirektor. See oli šokk, mul oli tunne, et olen tagasi oma sünniaastas 1970.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles