Kiirlaenufirma: väikestele ettevõtetele võivad muudatused üle jõu käia

, Majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laen.
SMS-laen. Foto: Margus Ansu

Kiirlaenuturu ohjamiseks plaanitakse tarbijakrediiti pakkuvad ettevõtted koondada finantsinspektsiooni järelevalve alla ning muuta neile kohustuslikuks ka tegevusloa hankimine. Credit24 hinnangul kohandavad suured ettevõtted oma tegevust, kuid väiksematele võivad muudatused üle jõu käia.

Neljapäeval valitsuses arutlusel oleva krediidiandjate ja -vahendajate seaduse eelnõu eesmärk on finantsinspektsiooni kontrolli alla saada nii kiirlaenuettevõtted kui ka järelmaksu ja liisinguteenust pakkuvad firmad, vahendas ERR.

Kiirlaenufirma Credit24 tegevjuht Rain Sepp tervitas muudatusi, sest see aitaks kogu turgu läbipaistvamaks muuta. Kui suuremad tema sõnul jätkavad, siis väiksematele käivad need muudatused üle jõu. 

Kui muudatused realiseeruvad, peab ka finantsinspektsioon n-ö suureneva klientuuriga arvestades oma organisatsioonis uuendusi läbi viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles