WSJ: need on hetkel kõige paremad nutifonid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klient hoidmas iPhone 6 ja iPhone 6 plusi Apple´i poes New Yorgis.
Klient hoidmas iPhone 6 ja iPhone 6 plusi Apple´i poes New Yorgis. Foto: Reuters / Scanpix

Wall Street Journal testis 25 erinevat nutitelefoni ja tõi välja võitjad erinevates kategooriates. Mida võtta, mida jätta?

Kõik tähtsamad telefonitootjad on nüüd oma uute mudelitega turule jõudnud ja uusi, mis võiksid hetkemudelite hindu kõigutada, pole oodata enne kevadet. Nii on WSJ hinnangul praegu sobiv aeg uue telefoni soetamise peale mõelda. Eriti kehtib see Ameerikas, kus selle nädala lõpus tuleb suur ostupüha Must Reede, mil erinevaid kaupu eriti soodsa hinnaga pakutakse.

Üldvõit: iPhone 6

Metallkere, korralik 4,7 tolline ekraan, suurepärane kaamera, hea kõnekvaliteet, traditsiooniliselt rikkalik rakenduste valik ja pikk akuaeg. Selle telefoniga peaks igaüks järgmised paar aastat kahetsemata hakkama saama.

Parim Androidi telefon: Motorola Moto X

Tänuväärselt on Motorola hoidunud Androidile (liiga palju) oma täiendusi selga ladumast ja nii saavad need tarkvarauuendusi esimeste seas. X uhkustab Android 5 Lollipop operatsioonisüsteemiga. Telefonil on korralik 5,2 tolline HD ekraan ning mõnus kumer tagakülg, mida saab vahetada, kas või naha ja puidu vastu. iPhone 6 jääb Moto X alla kaamera kvaliteedi poolest.

Parim väike Androidi telefon: Samsung Galaxy Alpha

Samsung on lõpuks loobunud vedelast plastist ning Alpha uhkeldab kena metallraamiga, tagaküljel mõnus konkreetne mummuline polükarbonaat. Enamus viisakate Androidi-telefonide ekraanidiagonaal ületab 5 tolli. Alpha 4,7 on samas kategoorias kui iPhone 6, millega ta ongi loodud võistlema. Aku pidas muretult vastu seitse tundi video voogedastust, mis on tubli tulemus. Ainus viga: Samsungi usku väänatud Android, mis on kole ja ebavajalikke funktsioone täis topitud.

Parimad tahveltelefonid: iPhone 6 Plus /  Samsung Galaxy Note 4

Need seadmed jäävad oma ekraanidiagonaali poolest (vastavalt 5,5 ja 5,7 tolli) veel sellele piirile, mis lubab neid telefonideks nimetada. iPhone 6 Plusi kasuks räägib suurepärane optilise stabilisaatoriga kaamera, kuid need fotod näeksid märksa paremad välja Note 4 ekraanil. Viimasele lisab punkte rööprähklemisrežiim, mis lubab kaks rakendust ekraanil kõrvuti kuvada. See on juba tõeline pihuarvuti, mitte nii väga telefon.

Parim odav telefon: Motorola Moto G

Eelmise aasta mudel näitas, et vabalt võib teha mõõduka hinnaga telefoni, mis suudab tippmudelitega võistelda, turul osutus see üliedukaks. Moto G 2014 on sama protsessori ja akuga, vaid ekraani on venitatud 5 tollini ja esipaneelile kaks kõlarit paigutatud, ka kaamera on veidi parem. Hinda arvesse võttes on see oma ekraani, aku aja, kõne kvaliteedi ja kiiruse poolest kuldne kesktee. Ekstrapunktid tulevad veel risustamata Androidi eest.

Teised

Testijaile jäid silma veel mõned huvitavad BlackBerry ja Windows Phone'i telefonid (viimastest näiteks HTC One WP ja Nokia Lumia 830). Arvestades piiratud ökosüsteemi, ei saa neid siiski tõsiselt soovitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles