Washington andis kogupaugu Google'i kaitseks

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i Euroopa peakorter Dublinis Iirimaal.
Google'i Euroopa peakorter Dublinis Iirimaal. Foto: Peter Muhly / AFP

Kapitoolium tulistas harukordse ja üksmeelse kogupaugu Google’i kallale kippuvate Euroopa Liidu seadusandjate pihta, kes hääletavad homme üleskutse üle internetihiiglane lammutada.

Kõrged USA poliitikud väljendasid ärevust kavandatud ettepaneku üle eraldada otsingumootor Google’i teistest internetiteenustest. Tegemist on järsus toonis hoiatusega, et selline otsus ohustaks kaubavahetust ja investeeringuid, kirjutab Financial Times.

Nii vabariiklaste kui ka demokraatide allkirjastatud läkitus senati rahanduskomisjonilt ning kongressi vahendite ja abinõude komiteelt rõhutab, et «ettepanekud, mis näivad võtvat sihikule USA tehnoloogiafirmad» tõstatavad küsimuse «ELi pühendumise kohta vabaturule».

Europarlamendi peamiste fraktsioonide liidrid said lisaks veel kaks samas toonis kirja prominentsetelt kongressiliikmetelt.

Samal ajal hakkas Google’i kriitikuna silma paistnud Euroopa digivolinik Günther Oettinger end radikaalsetematest Google’i lammutamise ideedest distantseerima. Oettinger ütles, et ettevõtet ei tohiks lammutada «ega sundvõõrandada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles