Keskmine kuupalk tõusis aastaga viis protsenti

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keskmine brutokuupalk oli kolmandas kvartalis 977 eurot ja brutotunnipalk 5,89 eurot, teatas statistikaamet. 2013. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes tõusis keskmine brutokuupalk 5,0 protsenti ja brutotunnipalk 5,6 protsenti.

Kolmandas kvartalis tõusis keskmine brutokuupalk ilma ebaregulaarsete preemiate ja lisatasudeta 5,7 protsenti. Ebaregulaarsed preemiad ja lisatasud langesid palgatöötaja kohta 20,4 protsenti ning vähendasid keskmist brutokuupalga tõusu 0,7 protsendipunkti.

Reaalpalk, milles tarbijahinnaindeksi muutuse mõju on arvesse võetud, tõusis kolmandas kvartalis 5,6 protsenti. Reaalpalk tõusis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes kolmeteistkümnendat kvartalit järjest.

Palgastatistika uuringu alusel oli septembri lõpu seisuga töötajate arv 4,9 protsenti suurem kui 2013. aasta septembri lõpus. Kõige enam suurenes palgatöötajate arv majutuses ja toitlustuses ning kinnisvaraalases tegevuses – mõlemas veidi üle 14 protsenti.

Keskmine brutokuupalk ja -tunnipalk tõusis tänavu eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes kõige enam kinnisvaraalase tegevuse palgatöötajatel (vastavalt 12,8 protsenti ja 13,9 protsenti).

Keskmine brutokuupalk langes 2013. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes kõige enam info ja side tegevusala palgatöötajatel (3,2 protsenti). Brutotunnipalk langes ainult info ja side tegevusala palgatöötajatel (3,6 protsenti).

Info ja side tegevusalal ebaregulaarsed preemiad ja lisatasud langesid 2013. aasta III kvartaliga võrreldes palgatöötaja kohta 53,0 protsenti, mis viis keskmise brutokuupalga sellel tegevusalal langusesse. Ilma ebaregulaarsete preemiate ja lisatasudeta tõusis selle tegevusala palgatöötajate keskmine brutokuupalk 0,9 protsenti.

Keskmine brutopalk oli juulis 984 eurot, augustis 956 eurot ja septembris 990 eurot.

Tööandja keskmine tööjõukulu palgatöötaja kohta kuus oli kolmandas kvartalis 1319 eurot ja tunnis 9,33 eurot. Keskmine tööjõukulu palgatöötaja kohta kuus ja tunnis tõusid mullu sama perioodiga võrreldes vastavalt 5,1 protsenti ja 5,4 protsenti.

Keskmine tööjõukulu palgatöötaja kohta kuus ning tunnis tõusis 2013. aasta III kvartaliga võrreldes kõige enam kinnisvaraalases tegevuses (vastavalt 12,9 protsenti ja 14,8 protsenti).

Keskmine tööjõukulu palgatöötaja kohta kuus langes 2013. aasta III kvartaliga võrreldes kõige enam info ja side tegevusalal (2,3 protsenti). Tööjõukulu tunnis langes ainult info ja side tegevusalal (0,8 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles