Gobusi loobumine tunnitasu tõusust jätab osad bussijuhid palgatõusuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus
GoBus Foto: GoBus

Gobusi bussijuhid peavad ettevõtte pakutavat 800-eurost miinimumpalka ebapiisavaks, kuna ettevõtte loobumine 3-eurose tunnitasu tõstmisest jätaks osad bussijuhid palgatõusust ilma.

 

«Tööandja pakutuga täna keegi eriti leppida ei taha. Küsimus on selles, mida selles osas ette võtta – kas peaks hakkama korraldama tõsisemaid aktsioone või püüda ikkagi veel läbi rääkida, kuigi täna läbirääkimisruumi väga palju enam ei ole,» ütles BNS-ile Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu (ETTA) juhatuse esimees Jaan-Hendrik Toomel ja lisas, et praeguse seisuga pakub Gobus bussijuhtidele miinimumpalgaks 800 eurot alates eeloleva aasta algusest.

«Tööandja on loobunud tunnitasu tõusust ehk pakub tunnitasuks täna kehtivat 3 eurot tunnis. See tähendab tegelikult seda, et üksjagu bussijuhte, kellel ületunde tekib või lisatööd on, jääb palgatõusust täiesti ilma. Meie jaoks see pakkumine on sisuliselt sama, mis oli algselt. Kuigi kuutasunumber on tõusnud, siis tegelikult see efekti ei anna,» selgitas Toomel. «Kui 800 on täidetud, siis tunninumber ei ole probleemiks. Pigem on tunnihind seal selle mõttega, et kindlustada bussijuhid ikkagi täiskoormusega tööga.»

Toomeli sõnul on probleemiks just maakonnaliinid, kus lähtuvalt töökorraldusest ei ole kõigile bussijuhtidele aeg-ajalt täiskoormust võimalik pakkuda. Kõrgem tunnitasu aga aitaks tasandada sissetulekut neil kuudel, mil tunnid päris täis ei tule.

Teisipäeval seega otsuseni ei jõutud. Esmaspäeval peetakse uus koosolek, kuhu oodatakse osalema ka rohkem bussijuhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles