O-I investeerib Järvakandi klaasitehasesse 21 miljonit

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaaspudelite tootmine.
Klaaspudelite tootmine. Foto: O-I

New Yorgi börsil kauplev maailma suurim klaaspakendite tootja O-I (Owens-Illinois) investeerib kontserni kuuluvasse Järvakandi tehasesse 21 miljonit eurot.

Investeering sisaldab uut hapniku ja kütuse segul töötavat klaasisulatusahju, kaasaegseid kontrolliseadmeid, uusi tootmisseadmeid ning patenteeritud süsteemi, mis soojendab ümbertöödeldud  klaasi (klaasimurdu) enne klaasisulatusahju sisestamist, teatas ettevõte. Investeeringuga paraneb tehase energiatõhusus ja pikaajaline jätkusuutlikkus.

«21 miljoni eurone investeering võimaldab Järvakandi tehasel märkimisväärselt paremini toime tulla üha kasvava nõudlusega uuenduslike ja säästlike klaaspakendamise lahenduste järele alkoholi, toidu ja alkoholivabade jookide tarbijate seas,» ütles O-I Euroopa kirdeosa grupi tegevjuht Viivika Remmel.

O-I sai klaasi taaskasutuse edendamiseks keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) toetust 4,1 miljonit eurot.

O-I on Järvakandis klaaspakendeid tootnud juba ligi 20 aastat. Järvakandi tehas annab tööd 155 inimesele.

Järvakandi klaasitehasesse investeerimise otsus on osa O-I optimeerimisprogrammist. Järgnevatel aastatel on ettevõtte eesmärk tõsta tootmisvõimekust ja tugevdada turupositsiooni Euroopas. 2014. aasta lõpuks ületab kontsernis kahe viimase aasta jooksul tehtud Euroopa investeeringute kogusumma 280 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles