Märgid, et peaksid töökohta vahetama

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mõte algavast tööpäevas tekitab hirmu ja õudust, on õige hetk töökohta vahetada
Kui mõte algavast tööpäevas tekitab hirmu ja õudust, on õige hetk töökohta vahetada Foto: SCANPIX

Kas sinu praegune töökoht inspireerib, kurnab sind või jätab täiesti külmaks? Kui vastus kipub viimase kahe variandi poole kalduma, on õige aeg mujal ringi vaadata.

Loomulikult ei vasta iga töökoht kõikidele unistustele ning vahel on vaja ka kehvemas ametis vastu pidada. Mõned töökohad aga ei ole pingutust väärt, eriti kui need hakkavad kehvasti mõjuma sinu tervisele ja heaolule, vahendab Business Insider.

1. Sa ei õpi enam midagi uut. Kui töö võimaldab sul ainult olemasolevaid oskusi lihvida, kuid midagi uut sul enam õppida ei ole, on aeg pillid kotti panna.

2. Oskused lähevad raisku. Kui mõistad, et oled oma töö jaoks ülekvalifitseeritud, on algatuseks kõige mõistlikum küsida, kas ettevõtte sees on sulle midagi põnevamat pakkuda. Kui selliseid võimalusi ei ole, on aeg ka mujalt uut tööd otsida.

3. Sa ei salli oma tööd. Mõned ametid võivad olla küll tüütud, kuid aitavad seatud sihile lähemale jõuda, teised aga ei sobi üldse. Hea viis, kuidas neil kahel vahet teha, on mõelda oma ülemuse ülemuse peale, kui sa selle tööga rahul oleksid, oled õiges kohas.

4. Sa ei sobi oma ettevõtte kultuuriga. Tööl käimise juures on oluline olla osa meeskonnast. Kui sa ka pärast kuut kuud ikka tunned ennast võõrana, siis oleks parem leida töökoht, mis sinu iseloomu ja väärtustega paremini sobiks.

5. Sul on jube ülemus. Kui su ülemus on kiuslik, ülbe ja ei oska meeskonda juhtida ning kui tema kehv töö mõjutab ka sinu tööviljakust ja meeleolu, ei pruugi töö seda kõike väärt olla.

6. Ettevõte läheb allamäge. Kui ettevõte on rahalistes raskustes või ähvardab sinu osakonda sulgemine, ei ole ühtegi põhjust, miks peaksid uppuvale laevale jääma.

7. Stress ja ärevus mõjuvad su tervisele. Kui tööstress avaldub juba paanikahoogude või depressioonina, on aeg tööturul uuesti ringi vaadata.

8. Isiklikud suhted kannatavad töö tõttu. Pikad tööpäevad võivad ennast küll lõpuks ära tasuda, kui see aga tähendab ka võõrandumist sõpradest ja perekonnast, siis peaksid kaaluma, kas see kõik on vaeva väärt.

9. Karjääriredel ei tundu ahvatlev. Kujuta ette, et oled ka viie aasta pärast samas firmas tööl. Kas mõte võimalikest karjäärikäikudest ülespoole rõõmustab sind? Kui ükski ametipositsioon ei ahvatle, peaksid mujal proovima.

10. Su kohustused on kasvanud, aga palk mitte. Mõnikord on ettevõte sunnitud veidi kokkuhoidlikumalt läbi ajama. Teisalt võib see tähendada, et sind kasutatakse lihtsalt ära. Nii ehk teisiti oleks mõistlik leida ka võimalusi, kus sulle õiglaselt tasutakse.

11. Mõtled igast algavast tööpäevast õudusega. Kui iga algav tööpäev tekitab sinus hirmu ja õudust, püüa seda muret koos oma tööandjaga arutada. Kui sa aga leiad, et oma praegusel töökohal sa viletsusest ei pääse, siis on elu selle töö tegemiseks ilmselgelt liiga lühike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles