Ansip tahab internetikiirused võrdsena hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: ANDRUS ANSIP, VIIMANE PÄEV PEAMINISTRINA:TALLINN, EESTI, 25MAR14
Andus Ansip, viimane päev peaministrina. 
lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES
TLMPM03: ANDRUS ANSIP, VIIMANE PÄEV PEAMINISTRINA:TALLINN, EESTI, 25MAR14 Andus Ansip, viimane päev peaministrina. lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Andrus Ansip, kes sai Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresidendiks, väljendas muret mõnede riikide plaani üle pakkuda klientidele erinevaid internetikiirusi. 

Interneti teenusepakkujad tahavad võimalust priotitiseerida teatud (äri)klientidele suunatud liiklust lisatasu eest ning see ressurss võetakse potentsiaalselt teiste arvelt.

«Kogu liiklust tuleb kohelda võrdselt. Internet peab jääma kõikide jaoks avatuks,» ütles Ansip intervjuus Reutersile.

Ansipi märkus käis Itaalia kohta, kes on pakkunud välja, et internetiühenduste pakkujad võiksid pakkuda erinevaid kiirusi. Internetiühenduste pakkujad ütlevad, et mõni ühendus võiks olla teistest olulisem.

«Kiiremad ühendused on lubatud – aga mitte teiste arvelt,» ütles Ansip.

Tema arvates peaks jälgima ka Google'i ja teiste gigantide tegevust, et nad ei kasutaks oma dominantset positsiooni ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles