BLRT sidusettevõte esitas pankrotiavalduse

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi asutaja ja üks omanikke Fjodor Berman keskendub nüüdsest ettevõtte restruktureerimisele.
BLRT Grupi asutaja ja üks omanikke Fjodor Berman keskendub nüüdsest ettevõtte restruktureerimisele. Foto: Toomas Tatar

BLRT grupi sidusettevõte Huuhka & BLRT Interior OÜ esitas pankrotiavalduse. Selle ettevõtte juhtimist ja majandustegevust kureeris Soome kaasomanik Huuhka OY.

«Käesoleva aasta alguses teostas Huuhka & BLRT Interior OÜ suuremahulisi töid rahvusvahelisele reederile, kuid paraku projekt ebaõnnestus ning ettevõte kandis väga suure kahjumi ja tekkisid püsivad likviidsusprobleemid. Sellele järgnenud mitmed väiksemad töövõtud ei suutnud tekkinud kahjumit ja rahavoogusid parandada,» selgitas BLRT pressiesindaja Katerina Danilova.

Tema sõnul puuduvad nii Eestis kui lähiriikides suuremahulised projektid laevade sisustustööde tegemiseks, kuna sellised laevaehitusprojektid on siirdunud teistesse riikidesse, näiteks Aasiasse. «Seetõttu on ka antud ettevõttest paljud spetsialistid lahkunud Eestist ära ning kohalikul tööturul ei ole võimalik leida laevasisustustöödeks oskustöölisi,» kirjeldas Danilova.

Kuna kaasomanikud ei suutnud Danilova sõnul saavutada üksmeelt ettevõttesse täiendavate rahaliste vahendite kaasamise ja ettevõtte edasise tegevuse osas, oli ettevõtte juhatus kooskõlas äriseadustikuga sunnitud esitama pankrotiavalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles