Läti lehed: Riia piimakombinaadis diskrimineeritakse lätlasi

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Riia piimakombinaadis.
Tootmine Riia piimakombinaadis. Foto: Food Union

Seoses venelastest investorite tulekuga on sisekultuur Riia Piimakombinaadis (RPK) muutunud, kinnitavad anonüümsust palunud põllumehed ja endised töötajad Läti ajakirjanduses.

Miljardär Andrei Beshmelnitski sai RPK omanikuks aastal 2011, kui endised lätlastest omanikud otsustasid tuua sisse finantsinvestori, kirjutab Dienas Bizness.

«Lätlasi asendatakse ettevõttes venelastega,» kinnitasid allikad ajalehele Latvijas Avize. Ühtlasi on farmerid mures selle pärast, et suhtlemine kombinaadis on läinud üle vene keelele.

Mis puudutab muutunud kultuuri piimakombinaadis, siis seda nimetab üks farmeritest «nõukogude moodi äriks».

«Lätlasi vallandatakse või sunnitakse lahkuma, nende asemele võetakse tööle venelasi. Nad ei ole veel mõistnud, et siin pole Venemaa ega NSVL, et selliste vahenditega peremehetseda,» ütles farmer.

Endiste töötajate sõnutsi lahkusid mõned kõrgema ja keskastme juhid kohe pärast omanikuvahetust. Nende asemele saabusid Vene spetsialistid, kes kehtestavad oma korda.

Firmasiseses kirjavahetuses domineerib vene keel.

Rigas Piena Kombinats (RPK) kuulub Beshmelnitski Food Unioni gruppi, mis hiljuti omandas ka Premia jäätisetootmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles