Tallinnas avatakse ainulaadne mobiilirakenduste testimiskeskus

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory.
Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna allkirjastavad Eesti IT-ettevõtted ja Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory koostöölepingu, millega luuakse Baltimaades unikaalne mobiilirakenduste ehk äppide testimise keskus Smart Lab.

Keskuse eesmärk on anda Eesti ettevõtete kasutusse tipptingimused uute ja maailmaturgudel läbilöögivõimeliste rakenduste loomiseks, teatas TTÜ.

«Tekitame Eestisse esmakordselt keskkonna, kus saab hakata tõsiselt testima nutiseadmete rakendusi. Ootame, et testkeskkond toob kokku parimad arendajad, mis omakorda tõstab Eestis loodavate äppide hulka ja kvaliteeti. Nutilabor on sisustatud tehnika tipptasemel seadmetega, mis võimaldavad loodavaid rakendusi testida ükskõik millisel platvormil,» kommenteeris Eesti Telekomi tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

«Nutilabor on rakenduste loomise ökosüsteem, mis toob kokku tudengid, IT ettevõtted ja telekomi sektori. Siin saavad kõik osapooled kiiresti ja paindlikult uusi rakendusi testida ning koostöökohti leida,» ütles Eesti Telekomi arendusjuht Enn Saar.

Nutilabori loojad on TTÜ, IT Kolledž, Eesti Telekom, Samsung, ASA Quality Services, Nortal, Stagnation Lab, Applaud, Mobi Lab ja MTÜ IKT Demokeskus ning sponsorid Microsoft, HP, Valge Klaar ja LG. Koostöö käivitus põhjusel, et igal ettevõttel eraldi ei ole otstarbekas keskust välja ehitada ning ülikoolidel puuduvad vajalikud sisseseaded suuremahuliseks õppetegevuseks.

TTÜ teatel plaanivad asutajad järgmise aasta alguseks ehitada sobiva taristu, mis hõlmab eri tootjate nutiseadmeid ning automaatteste toetavat tehnikat. Lisaks ühisele tehnikakasutusele rakenduste katsetamisel ja õppetegevusel luuakse ka tudengitest koosnev testimiskommuun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles